Nazaj na seznam storitev

Tečaj za vodilne presojevalce sistema vodenja kakovosti ISO 9001:2015

10. - 14. 06. 2024

"En tečaj, dve potrdili."
"Lokalno znanje, globalno priznanje."

Po uspešno opravljenem usposabljanju udeleženci pridobite mednarodno priznano IQNet potrdilo (IQNET Academy) in SIQ potrdilo o uspešno opravljenem Tečaju za vodilne presojevalce sistema vodenja kakovosti ISO 9001:2015. 

S potrdilom SIQ imate možnost vpisa v SIQ register presojevalcev.

Kot registriranemu presojevalcu vam nudimo veliko ugodnosti: 25 % popust na strokovne posvete, 50 % popust na eno enodnevno izobraževanje v letu in 10 % popust na vsa izobraževanja. Več …

Sistem vodenja kakovosti je učinkovito orodje vodenja organizacije, saj prispeva k večji uspešnosti dela in nenehnemu izboljševanju. V sistem so vgrajeni številni kontrolni mehanizmi, s katerimi vodstvo nadzoruje izvajanje, ugotavlja morebitna odstopanja in zagotavlja pravočasno in ustrezno ukrepanje in izboljšave. Eno najpomembnejših orodij je presoja sistema vodenja. 

Z notranjimi presojami organizacije iščejo priložnosti za nenehno izboljševanje, z zunanjimi pa dokazujejo izpolnjevanje zahtev izbranega standarda in utrjujejo zaupanje svojih poslovnih partnerjev.

Namen

Ker na uspešnost presoj odločilno vpliva kompetentnost in motiviranost vodij presoj in presojevalcev, je namen tečaja usposobiti udeležence, da bodo znali samostojno načrtovati in izvajati presoje sistema vodenja kakovosti v skladu s smernicami mednarodnega standarda ISO 19011. Na tečaju boste še poglobili razumevanje zahtev standarda ISO 9001:2015.

Vsebina

  • Sistemi vodenja kakovosti: razvoj sistemov, razlaga pojmov
  • Standardi serije ISO 9000
  • Standard ISO 9001:2015
  • Smernice ISO 19011 ter ISO 17021 in presoja kot proces
  • Presoja dokumentacije sistema vodenja kakovosti
  • Načrtovanje presoje in vloga vprašalnikov za presojo
  • Izvajanje presoj, tudi s študijami primerov in igranjem vlog
  • Definiranje ugotovitev presoje in poročanje
  • Pisni preskus znanja

Udeležbo priporočamo

  • predstavnikom vodstva in odgovornim za sisteme vodenja kakovosti;
  • presojevalcem in svetovalcem s področja sistemov vodenja;
  • organizatorjem poslovanja;
  • vsem, ki želite poglobiti znanja in izkušnje s področja presojanja sistemov vodenja. 

Način dela

  • Tečaj sestavljajo predavanja, izmenjava izkušenj, delo v skupinah, simulacije presoj in večerne študije primerov.
  • Udeleženci ob zaključku opravljate pisni preizkus znanja.
  • V pripravi na tečaj:
    • si zagotovite veljaven izvod standarda ISO 9001:2015, ki vam bo v pomoč pri delu na tečaju,
    • s seboj prinesite svoj prenosni računalnik, z naloženim word programom
    • za lažje sodelovanje na tečaju priporočamo predhodno udeležbo na Tečaju za notranje presojevalce sistema vodenja kakovosti ISO 9001 oziroma poznavanje zahtev standarda ISO 9001. Priporočene so tudi izkušnje s presojanja oziroma izvajanja presoj.
  • Dodatno gradivo za pripravo vam posredujemo pet dni pred začetkom oziroma po prejemu prijave in plačilu kotizacije.

V pripravi na tečaj si ogledate video izobraževanje Konceptualne spremembe sistemov vodenja – premik v strateško vodenje – vsi prijavljeni prejmete brezplačen dostop za ogled.

Vsi udeleženci tečaja brezplačno prejmete knjižico Notranje presoje in zahteve standardov za sisteme vodenja.

Udeleženci Tečaja za vodilne presojevalce sistema vodenja kakovosti ISO 9001:2015 v akciji (november 2022).

Kaj je bilo udeležencem tečaja posebej všeč?

 Po izvedbi tečaja v novembru 2022 so udeleženci so še posebej izpostavili:

»Izobraževanje je bila odlična nadgradnja mojega dosedanjega znanja. To izobraževanje bi priporočil predvsem tistim, kateri že imajo neka predhodna znanja iz področja sistemov vodenja kakovosti.«

»Pri samem izobraževanju mi je bilo posebej všeč to, da so nas predavatelji aktivno vključili ne glede na naše predhodne izkušnje.«

»Predavatelja sta bila odlična in tudi skupina smo bili super.«

Kaj je bilo udeležencem tečaja posebej všeč: 

»Čeprav morda nekateri od tovrstnih tečajev pričakujejo suhoparno, dolgočasno prebiranje standarda to absolutno ni bil tak primer. Tečaj je bil nadvse poučen, je odlična nadgradnja tečajem za notranje presojevalce in je bil nadvse zabaven. Predavatelja sta bila odlična. Ne glede na to, da je bila naša skupina sestavljena iz udeležencev najrazličnejših panog, sta prav vsakemu od nas podala vsaj en ali dva primera iz prakse, za vsako od obravnavanih tematik. Zahvaljujem se SiQ timu za odlično izvedeno usposabljanje, ki ga toplo priporočam, ker ima veliko dodano vrednost.« Uroš Kumer, Turvac d.o.o.

»Tečaj za vodilne presojevalce sistema kakovosti je presegel moja pričakovanja. Čeprav sem že nekaj let presojevalec drugih sistemov vodenja, sem bil mnenja, da mi tak tečaj nima več kaj ponuditi. Pomota. Še veliko je priložnosti za izboljšave. Velika zahvala gre predavateljima, ki sta sistem kakovosti predstavila na vsem razumljiv način, kjer smo na polno sodelovali kot ekipa. Ko se vse poklopi je uspeh zagotovljen.« Marjan Tomažinčič, Marjan Tomažinčič s.p.

»Vesela sem, da sem se imela možnost udeležiti izobraževanja, ki ni bilo le predaja znanja, temveč tudi dolgoletnih izkušenj iz prakse. Nadvse koristen, zanimiv in poučen je bil tudi praktičen del izobraževanja, kjer smo pod budnim očesom predavateljice stopili v čevlje vodilnega presojevalca. Hvala predavateljema in zaposlenim SIQ ter ostalim udeležencem tečaja za dobro vzdušje, potrpežljivost in vso ostalo organizacijo.« Branka Mušič, ZAG

»Ta tečaj je izpolnil in presegel vsa moja pričakovanja. Dobil sem občutek, da sta naše predhodno poznavanje zahtev standarda in praktične izkušnje, postala samo osnova za nadgradnjo in da smo kot skupina uspeli narediti preskok na višji nivo. Predavatelja sta podajala snov, opisovala primere in dajala izzive v takšnem zaporedju, da smo lahko vsi sodelovali pri analizi in razumevanju situacij v katerih se lahko znajde vodilni presojevalec. Skupaj smo si ustvarili jasno sliko, kakšen je čimbolj objektiven oz. zaželjen pristop, ki se pričakuje od vodilnega presojevalca sistemov vodenja.«  Matjaž Goličnik, Comtrade 360 d.o.o

Kotizacija 

  • kotizacija z 20 % popustom: 1.052,00 EUR* (ne vključuje 22 % DDV)
  • kotizacija z 10 % popustom: 1.183,50 EUR** (ne vključuje 22 % DDV)
  • kotizacija brez popusta: 1.315,00 EUR (ne vključuje 22 % DDV)

Kotizacija vključuje gradiva, potrdilo, knjižico, 4 kosila ter osvežilne napitke med odmori.

* 20% popust uveljavljate, če imate opravljen SIQ tečaj za vodilne presojevalce drugih sistemov vodenja.

** 10 % popust uveljavljate, če organizacija prijavi najmanj tri udeležence ali ima SIQ certifikat za sisteme vodenja ali je udeleženec vpisan v register notranjih presojevalcev.

Opomba

Popusti se med seboj ne seštevajo.

Odjava

Zadnji rok za pisno odjavo je 5 delovnih dni pred začetkom izobraževanja. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku zaračunavamo administrativne stroške (40 % kotizacije). Pri odjavah na dan izobraževanja ali neudeležbi kotizacije ne vračamo. Več o storitvah SIQ in splošnih pogojih najdete tukaj.

Lokacija izvedbe: SIQ Ljubljana, Mašera-Spasićeva ulica 10, 1000 Ljubljana.

Nastanitev: Izobraževanje traja pet zaporedni dni skupaj, zato se lahko odločite za prenočitev v Ljubljani. Z Austria Trend Hotel Ljubljana, ki je lokacijsko eden najbližjih hotelov naši predavalnici, imamo dogovorjene ugodnosti za nočitve naših udeležencev. V kolikor želite, da vam uredimo rezervacijo, nam sporočite.

Pridobite več informacij glede certificiranja vaše organizacije skladno z zahtevami standarda ISO 9001:2015 ali se prijavite na brezplačno informativno predstavitev.

 Dodatne informacijeTanja Benček, telefon: 01 5609 894, e-mail: tanja.bencek@siq.si  

Obveščanje o izobraževanjih

Bodite pravočasno obveščeni o aktualnih izobraževanjih in brezplačnih dogodkih.

Cenimo in nagrajujemo vašo zvestobo

Zato uvajamo Bonus zvestobe za nagrajevanje naših zvestih udeležencev.

Več o bonusu zvestobe