Nazaj na seznam storitev

Usposabljanje za skrbnike sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu ISO 45001:2018

/

TOČKE VZD: Na podlagi 5. člena Pravilnika o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (Uradni list RS, št. 78/19), se udeležba na tečaju v skladu z 10. členom pravilnika točkuje z 20 točkami.

Varnost in zdravje pri delu sta vrednoti, brez katerih zbledijo vse ostale. Prijetni delovni pogoji ter ustrezna in varna delovna mesta vplivajo na dobro počutje in zdravje zaposlenih in s tem na njihovo motivacijo in učinkovitost dela.

Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu (VZD) je strukturiran proces za zmanjševanje poškodb in bolezni v zvezi z delom na najnižjo možno stopnjo in ustvarjanje ustreznega delovnega okolja.

NAMEN

  • Na usposabljanju boste poglobili znanje o zahtevah standarda ISO 45001:2018 in pripadajoče zakonodaje ter se usposobili za sistematično zagotavljanje varnih, zdravih in urejenih delovnih mest in delovnega okolja v vaši organizaciji.
  • Po uspešno zaključenem usposabljanju boste pridobili naziv Skrbnik sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu ISO 45001:2018.

VSEBINA

  • Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu (VZD) in povezave z drugimi sistemi vodenja;
  • Pregled zakonodaje VZD v Sloveniji;
  • Ocenjevanje tveganja: metodologija, študij primerov;
  • Učinkovito izvajanje in delovanje sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu;
  • Pisni preskus znanja. 


Vsi udeleženci usposabljanja brezplačno prejmete knjižico Obvladovanje tveganj.

UDELEŽBO PRIPOROČAMO

  • Predstavnikom vodstva in odgovornim za sisteme vodenja VZD in njihovo integracijo;
  • odgovornim za varnost in zdravje pri delu v organizaciji;
  • presojevalcem in svetovalcem s področja sistemov vodenja;
  • organizatorjem poslovanja;
  • strokovnim izvedencem s področja varstva pri delu ter vsem, ki želijo pridobiti znanje in izkušnje s področja presojanja.

Vsi, ki želite pridobiti potrdilo o usposobljenosti za vodilnega presojevalca ISO 45001, se po uspešno zaključenem Usposabljanju za skrbnike sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu, lahko udeležite Tečaja za vodilne presojevalce sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu ISO 45001:2018.

NAČIN DELA

  • Usposabljanje sestavljajo predavanja, delo v skupinah, izmenjava izkušenj in študije primerov.
  • Predavanja praviloma potekajo od 9. do 18. ure.
  • Podrobnejši program in dodatno gradivo pošljemo udeležencem nekaj dni pred izvedbo.
  • Za lažji potek dela na usposabljanju si prosimo zagotovite veljaven izvod standarda ISO 45001:2018.

Kaj je bilo udeležencem usposabljanja posebej všeč:

»Usposabljanje je bilo zelo intenzivno in zanimivo. Udeleženci smo si s predavateljema nenehno izmenjevali dobre prakse, saj so le te dandanes ključnega pomena pri varovanju zdravja pri delu naših zaposlenih. Na ta način smo spoznavali zahteve tako standarda kot zakonskih zahtev. Predavatelja sta bila izjemno strokovno podkovana.« Mojca Kremsar Janžekovič, Elektro Gorenjska, d. d.

"Izobraževanje za Skrbnika sistema je bilo zelo učinkovito in konstruktivno. Predavatelji na vrhunskem nivoju, znanje, ki je bilo predano pa je bilo seveda za slušatelje zelo uporabno. Iskrena zahvala organizatorjem in pa seveda predavateljem, da so zdržali tempo, ki smo ga narekovali znanja željni udeleženci in to nam je v veliko korist. Izobraževanja na SIQ priporočam prav zaradi odprtega sistema dela!" Melita Škamlec, odelo Slovenija d.o.o. 

"Takšno usposabljanje, kjer sta oba predavatelja na visokem strokovnem nivoju, predavanja podkrepljena z vrsto praktičnimi primeri (ki nam bodo služili kot opora v našem vsakdanjiku), odlična komunikacija med nami udeleženci izobraževanja kot tudi med predavateljema, je škoda zamuditi.  Ga priporočam vsem, ki  bi se radi dodatno usposobili na področju varstva in zdravja pri delu. Tudi organizacija  izobraževanja je bila brezhibna." Alenka Bonbek, SMT d.o.o. 

Kotizacija za 3 dni (30 šolskih ur)

  • kotizacija z 10% popustom    747,00 EUR + 22% DDV
  • kotizacija brez popusta          830,00 EUR + 22% DDV

10 %, če organizacija prijavi najmanj tri udeležence ali ima SIQ certifikat za sistema vodenja ali je udeleženec vpisan v register notranjih presojevalcev SIQ.

Odjava

Zadnji rok za pisno odjavo je 5 delovnih dni pred začetkom izobraževanja. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti.  Pri odjavah po tem roku zaračunavamo administrativne stroške (40 % kotizacije). Pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo. Več o storitvah SIQ in splošnih pogojih najdete tukaj.

Lokacija izvedbe: SIQ Ljubljana, Mašera-Spasićeva ulica 10, 1000 Ljubljana.

Pridobite več informacij glede certificiranja vaše organizacije skladno z zahtevami standarda ISO 45001:2018 ali se prijavite na brezplačno informativno predstavitev.

Dodatne informacije: Jernej Balantič, telefon: 01 5609 716, e-pošta: jernej.balantic@siq.si  

Obveščanje o izobraževanjih

Bodite pravočasno obveščeni o aktualnih izobraževanjih in brezplačnih dogodkih.

Cenimo in nagrajujemo vašo zvestobo

Zato uvajamo Bonus zvestobe za nagrajevanje naših zvestih udeležencev.

Več o bonusu zvestobe