Nazaj na seznam storitev

Zahteve za poslovne subjekte in zahteve po dokumentiranosti medicinskih pripomočkov (GDP) - predpisi in zapisi (Uredba (EU) 2017/745)

/

Na seminarju bomo predstavili zahteve standarda (EN) ISO 13485:2016 za sistem vodenja kakovosti v proizvodnji medicinskih pripomočkov (in z njimi povezanih storitev) ter zakonodajo, ki velja za področje medicinskih pripomočkov in jo ta standard podpira. Iz te zakonodaje (Uredba o medicinskih pripomočkih EU 2017/745) bomo obdelali zahteve za vrste poslovnih subjektov, ki lahko nastopajo v procesu dajanja medicinskih pripomočkov na trg.

Tako veljavna zakonodaja kot standard sam določata veliko stopnjo dokumentiranosti v tem procesu, obdelali bomo tako predpise za to dokumentiranost, kot tudi posledične zapise.

NAMEN

Temeljni namen tako standarda kot zakonodaje je omogočiti uporabo le varnih in učinkovitih medicinskih pripomočkov na skupnem evropskem trgu, pa tudi širše.

Na seminarju boste osvojili znanja, ki vam bodo v pomoč pri zavedanju svoje vloge kot poslovnega subjekta, relevantni vzpostavitvi in/ali vzdrževanju sistema vodenja kakovosti, pripravi dokumentacije oz. tehnične mape za medicinske pripomočke in pri obvladovanju zahtev za relevantne zapise.

VSEBINA

  • Pregled zahtev standarda (EN) ISO 13485:2016; Medicinski pripomočki - Sistem vodenja kakovosti - zahteve za zakonodajne namene
  • Razlaga zakonskih zahtev za sodelujoče pravne subjekte
  • Obrazložitev zahtev standarda po dokumentiranosti sistema vodenja
  • Načini obvladovanja dokumentacije sistema vodenja kakovosti
  • Splošno o pripravi tehnične dokumentacije
  • Zapisi kot dokazi implementacije standardnih in zakonodajnih zahtev

UDELEŽBO PRIPOROČAMO

  • odgovornim za sistem vodenja kakovosti v organizacijah, kjer prepoznavajo in/ali tržijo medicinske pripomočke;
  • presojevalcem sistemov vodenja ter vsem, ki želijo izpopolniti svoje znanje na področju zahtev standarda EN ISO 13485:2016.

NAČIN DELA

  • Primeri dobrih praks, izmenjava izkušenj, delo na konkretnih primerih iz prakse.
Udeleženci prejmete potrdilo o udeležbi.

Lokacija izvedbe: SIQ Ljubljana, Mašera-Spasićeva ulica 10, 1000 Ljubljana.

Pridobite več informacij glede certificiranja vaše organizacije skladno z zahtevami standarda EN ISO 13485:2016 ali se prijavite na brezplačno informativno predstavitev.

Dodatne informacije: Bojan Varga, telefon: (01) 4778 108, e-pošta: bojan.varga@siq.si

Obveščanje o izobraževanjih

Bodite pravočasno obveščeni o aktualnih izobraževanjih in brezplačnih dogodkih.

Cenimo in nagrajujemo vašo zvestobo

Zato uvajamo Bonus zvestobe za nagrajevanje naših zvestih udeležencev.

Več o bonusu zvestobe