Informacijske tehnologije

O nas

Naša vizija in misija

SIQ kompetenčni center za kibernetsko varnost ima vodilni položaj v jugovzhodni Evropi, hkrati pa se širimo tudi na druge trge. Verjamemo, da so gonilo našega uspeha ljudje, ki izvajajo kvalitetne storitve in s tem našim partnerjem pomagamo zaščititi podatke.

Naše vrednote

S svojimi partnerji gradimo transparentne in poštene odnose. Naše delo je nepristransko in neodvisno ter temelji na znanju in strokovnosti.

O SIQ Ljubljana

SIQ je strokovna, neodvisna in nepristranska institucija, ki nudi celovite rešitve s področja preskušanja in certificiranja proizvodov, ocenjevanja sistemov vodenja, meroslovja in izobraževanja. S široko in celovito ponudbo podpiramo prizadevanja organizacij, da uresničijo svoje cilje za kakovost izdelkov in storitev ter sledijo svojim usmeritvam za povečanje produktivnosti in uspešnosti poslovanja. Že več kot 50 let sodelujemo z organizacijami pri njihovih prizadevanjih za vstop na trge, povečevanju produktivnosti, izboljševanju kakovosti in doseganju odličnosti.

 

Mednarodno veljavnost in strokovni nivo našega dela potrjujejo številne akreditacije in članstva v mednarodnih certifikacijskih shemah in združenjih. Naša ključna konkurenčna prednost so znanje in izkušnje naših strokovnjakov, mednarodna prepoznavnost in verodostojnost, prilagodljivost, celovite rešitve, vedno nove storitve in sposobnost prilagajanja trgu.

SIQ Ljubljana je prvi in trenutno edini v JV Evropi s pridobljeno akreditacijo za preverjanje skladnosti s PCI DSS standardom (ASV in QSA), ki je eden najzahtevnejših standardov za varovanje finančnih podatkov. S tem izkazujemo kompetenčnost in zavezanost k nudenju celovitih storitev na področju preverjanja informacijskih tehnologij.

Za svoje storitve tudi finančno odgovarjamo, saj imamo sklenjena ustrezna zavarovanja za poklicno odgovornost iz dejavnosti preverjanja informacijskih tehnologij (Cyber Security).

SIQ Ljubljana ima 7 podružnic po vsem svetu in partnerje v 65 državah.

 

 

Naša organizacijska struktura zagotavlja, da je osebje pri opravljanju svojih vsakodnevnih nalog neodvisno od vseh, ki imajo neposredne komercialne interese pri ugotavljanju skladnosti, s čimer se prepreči navzkrižje interesov. SIQ zagotavlja svojo nepristranskost s tem, da ne zagotavlja svetovanja glede ugotavljanja in / ali vzdrževanja skladnosti s standardi. Poštenost, neodvisnost in nepristranskost so naše vrednote.

Z ocenjevanjem in s prenosom znanja in izkušenj na naše stranke prispevamo k razvoju družbe, ki temelji na znanju.

Naši sodelavci so strokovnjaki na številnih področjih, ki zajemajo informacijsko varnost, varnost izdelkov in sistemov, meroslovje, ocenjevanje sistemov upravljanja in usposabljanje.

Ekipa strokovnjakov preverjanja informacijskih tehnologij

Ekipo sestavljajo strokovnjaki s številnimi mednarodno priznanimi certifikati in z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Organizacijska struktura, projektni in metodološki pristop zagotavljajo, da so vse postopki in rezultati skladni z mednarodno uveljavljenimi standardi, kar zagotavlja ponovljivost in pravilnost rezultatov. Vsi izvajalci so varnostno preverjeni.

Kontaktirajte nas