Do nacionalnih certifikatov v 32 državah sveta


V številnih svetovnih državah obstaja sistem obveznega preverjanja skladnosti in izdajanja nacionalnih certifikatov. Globalnim proizvajalcem, med katerimi je tudi veliko slovenskih podjetij, nudimo pomoč in podporo pri izvedbi certifikacijskih postopkov pridobivanja nacionalnih certifikatov na trgih, kjer se bo njihov izdelek prodajal. To storitev izvajamo na vseh kontinentih sveta.

Če smo v letu 2009 izvedli okrog 20 postopkov pridobitve mednarodnih odobritev, se je ta številka do konca leta 2015 povzpela na okrog 1400 postopkov. Samo v letu 2015 smo opravili 320 postopkov, od teh kar tretjino na osnovi izdanih SIQ IECEE CB certifikatov, ki jih je bilo v letu 2015 kar 665. 

Za proizvode in opremo informacijske tehnologije pridobivamo in urejamo certifikate v 32 državah sveta, smo pa bili v letu 2015 zelo aktivni tudi na področju mednarodnih odobritev za gospodinjske aparate in pripomočke, kjer smo na primer za Gorenje urejali postopke pridobitve certifikatov na Kitajskem, Tajvanu, v Čilu in drugje ...