Certificiranje organizacij

36. generalna skupščina IQNET-a

31. maj 2024

36 članov mednarodnega združenja certifikacijskih organov IQNET se je ta teden zbralo v portugalskem Cascais-u na 36. Generalni skupščini. Tu smo seveda tudi predstavniki SIQ.

Bolj kot kadarkoli se kaže potreba po globalnem sodelovanju  pri soočanju s sodobnimi izzivi. Teme kot so trajnostni razvoj, kibernetska varnost, umetna inteligenca in kompleksnost dobavnih verig zahtevajo enoten in koordiniran pristop. Samo s skupnim pristopom bomo našli učinkovite odgovore in trajnostne rešitve za vprašanja prihodnosti.

Generalna skupščina – ki je sklepno dejanje večdnevnih posvetovanj v okviru različnih odborov (za harmonizacijo, trženje, politiko in medsebojno ocenjevanje) – predstavlja odlično priložnost, da predstavniki iz različnih geografskih področij in z različnimi izkušnjami delimo svoje znanje, dobre prakse in iščemo priložnosti za skupno sodelovanje. Vse z namenom povečanja dobrobiti za člane združenja in naše stranke.

Letošnje diskusije so bile navdihujoče in produktivne, saj smo si člani brez zadržkov izmenjali poglede na sedanje stanje na področju certificiranja, kot tudi na prihajajoči razvoj in strategije za doseganje svojih načrtov.

Ponosno vam lahko namignemo, da bo eden osrednjih govorcev na septembrskem tradicionalnem srečanju partnerjev, ob 60. letnici SIQ Ljubljana, prav izvršni direktor IQNET združenja, gospod Pedro Castro Alves.

SIQ Ljubljana je uradni član združenja IQNET že od leta 1996. Vsaka organizacija, ki se certificira za sistem vodenja pri SIQ prejme skupaj s certifikatom SIQ tudi certifikat IQNET. Takšnih organizacij je bilo doslej že preko 4000. Udeleženci naših izobraževanj pa pridobijo poleg potrdila SIQ tudi mednarodno priznano potrdilo IQNet (IQNet Academy Certificate of Training). Takšnih udeležencev je bilo doslej že preko 2500.

Nazaj na vse novice