Preskušanje in certificiranje proizvodov

6. mednarodni tehnični seminar SIQ uspešno zaključen

09. oktober 2019

6. mednarodni tehnični seminar SIQ je potekal 26. in 27. septembra 2019 v gorskem letovišču Kranjska Gora.

Gostili smo 103 udeležence iz 55 vrhunskih podjetij, ki razvijajo in električne in elektronske izdelke iz 12 držav.

Šestnajst strokovnjakov SIQ je skupaj s petimi gostujočimi predavatelji iz Argentine, Nemčije, Italije in Slovenije izvedlo poglobljena in zelo zanimiva predavanja.

Prvi dan smo po uvodu obravnavali vprašanja t veganj na področju kibernetske varnosti v zvezi z IoT napravami in novosti v mednarodnih postopkih odobritve, zlasti za Južno Ameriko. Nadaljevali smo z osnovami funkcionalne varnosti (SIL) ter se prebili skozi labirint dimenzioniranja zračnih in plazilnih razdalj. Pred koncem so bile predstavljene podrobnosti postopkov preizkušanja in certifikacije RF-izdelkov v ZDA.

Drugi dan smo se razdelili po skupinah ter se bolj tehnično lotili področij avdio/video in informacijske tehnologije (ITAV), gospodinjske in podobne opreme (HOUS) ter električne opreme za uporabo v medicini (MDD).

Predavatelji so po posameznih skupinah predstavili novosti in podrobnosti na podlagi svojih neposrednih praktičnih izkušenj pri standardizaciji skupaj s povzetki sestankov tehničnih odborov.

Po napornem dnevu predavanj smo se popoldne s kolesi odpravili do Nordijskega centra Planica, zibelke smučarskih skokov in poletov. Tam smo utrdili stare vezi in ustvarili nove. Za zabavo in sprostitev smo si privoščili še nekaj športnega timbildinga.

Že zdaj se veselimo naslednjega srečanja z vami na 7. tehničnem seminarju, ki bo potekal spomladi 2021!

Gregor Schoss, direktor področja Varnost & EMC

Nazaj na vse novice