Preskušanje in certificiranje proizvodov SIQ

8. SIQ mednarodni seminar Varnost & EMC

07. junij 2024

8. SIQ mednarodni seminar Varnost & EMC je potekal 28. in 29. maja na čudovitem posestvu Brdo, z udeležbo 130 udeležencev iz 17 držav. Dogodek je združil strokovnjake iz različnih panog, da bi razpravljali o najnovejših trendih in izzivih na področju varnosti in elektromagnetne združljivosti.

Seminar se je začel s celovitim programom prvi dan, ki je zajemal širok spekter tem, kot so pregled mednarodnih odobritev, pravna skladnost za trge ZDA in Kanade, kibernetska varnost IoT ter skladnost izdelkov v Evropi. Udeleženci so se prav tako seznanili z najnovejšimi posodobitvami predpisov EU in raziskovali izzive EMC pri oblikovanju skladne elektronike. Med uglednimi gostujočimi predavatelji so bili gospa Madison Hoppess iz MET, profesor na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani gospod Marko Jankovec in dobitnica olimpijske medalje gospa Sara Isaković, ki je delila svoje poglede in izkušnje.

Drugi dan so bili udeleženci razdeljeni v osredotočene skupine glede na njihove interese: IT, avdio in video naprave ter igralne naprave, medicinska in merilna oprema ter gospodinjski aparati in orodja. Vsaka skupina je raziskovala najnovejše trende na področju razvoja in standardov za njihovo specifično panogo. Dan je bil zaznamovan s predstavitvami strokovnjakov z SIQ ter gostujočih predavateljev, kot so gospa Marjetka Kunčič Kralj iz Timiana, predsednik CENELEC TC 61 mag. Danilo Kraner in gospod Tomo Koželjnik iz Würth Elektronik, ki so delili dragocene informacije o posodobitvah standardov in zahtev.

Zahvaljujemo se vsem, ki so se udeležili in prispevali k živahnim razpravam in izmenjavi znanja. Prepričani smo, da so udeleženci uživali v seminarju in pridobili dragocene vpoglede v najnovejše zahteve glede skladnosti izdelkov, ter se že veselimo srečanja na naslednjem seminarju!

Nazaj na vse novice