Informacijske tehnologije

Informacijska varnost kot del poslovne strategije podjetja

05. december 2019

Naša ekipa izkušenih strokovnjakov s področja informacijske varnosti je pretekli konec tedna na osrednjem dogodku informacijske varnosti v Sloveniji, konferenci INFOSEK 2019, predavala o informacijski varnosti kot delu poslovne strategije podjetja.

Dr. Andrej Rakar, mag. Matevž Mesojednik, Andrej Gornik in mag. Edvin Rustemagić so delili svoje bogate izkušnje s področja informacijske varnosti. V predstavitvi so poudarili pomembnost preprečevanja, zaznave in ukrepanja v primeru varnostnega incidenta, kot del poslovne strategije konkurenčnega in uspešnega podjetja. Krajšo izjavo dr. Andreja Rakarja o kibernetskih grožnjah znotraj organizacij si lahko ogledate na MMC RTV Slovenija: https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174654711

Izpostaviti gre tudi nagrado varnostni inženir leta, ki jo je prejel mag. Miha Ozimek, vodja operacij preverjanja informacijskih tehnologij. Miha Ozimek je leta 2015 na SIQ uspešno vzpostavil področje preverjanja informacijskih tehnologij in združil najboljše strokovnjake. Laboratorij kibernetske varnosti vodi uspešno in usmerjeno v razvoj, kar se odraža na vsakoletni rasti kadrov, prihodkov in partnerjev v Sloveniji in tujini. Da delo opravlja strokovno in kakovostno, potrjujejo tudi številna priznanja naših partnerjev.

Nazaj na vse novice