Izobraževanje

Izobraževanja v avtomobilski industriji

15. marec 2022 Tanja Benček

Avtomobilska industrija je ena od najhitreje rastočih panog. Pooseblja razvoj informacijske in komunikacijske tehnologije ter tehnološki razvoj. Vsakodnevno se sooča z visokimi razvojno raziskovalnimi stroški in vedno večjimi pritiski konkurence.

V tej panogi so zahteve po visoki stopnji kakovosti in predvsem varnosti že od nekdaj ključnega pomena. Slovenija ima zelo uspešne igralce v avtomobilski industriji, katere končni proizvodi vsebujejo vsako leto več delov »made in Slovenia«.

Številna podjetja vstopajo v to industrijo skozi široko dobaviteljsko mrežo. Nekateri niti ne proizvajajo delov, ki bi bili vgrajeni v avtomobil, temveč snujejo ali proizvajajo orodja, ki jih uporabljajo igralci v avtomobilski industriji, ali pa v njej sodelujejo predvsem s storitvami.

Automotive industry trainings

Na SIQ ponujamo celovit nabor izobraževanj za avtomobilsko industrijo. Posredujemo znanje, ki ga zaposleni v avtomobilski industriji potrebujejo, da lahko zagotavljajo visoko stopnjo kakovosti in varnosti. Zaposleni morajo poznati in razumeti zahteve standarda IATF 16949:2016, metode in orodja za obvladovanje sistema vodenja kakovosti v avtomobilski industriji, kot so APQP, PPAP, MSA, FMEA, VDA, ter posebne zahteve kupcev. Vsako leto ugotavljamo potrebo po novih znanjih in razpisujemo nova izobraževanja, kot sta delavnici Baza IMDS – mednarodna baza podatkov o materialih in Izbira in ocenjevanje dobaviteljev v avtomobilski industriji.

Na strokovnem srečanju s področja avtomobilske industrije, ki se je odvijal v februarju, je mag. Dušan Zorc, licenciran predavatelj IATF 16949:2016 ter vodilni presojevalec za sisteme vodenja, povzel svoje razmišljanje in dejal, da je ena iz- med ključnih zahtev standarda IATF 16949, da mora vodstvo zagotoviti osebje, ki razume svojo vlogo in ima ustrezne kompetence. Organizacija mora torej zagotoviti kompetentnost osebja na podlagi ustreznih izobraževanj in usposabljanj. Če je treba, mora ukrepati za pridobitev potrebnih kompetenc.

Preverite PROGRAM IZOBRAŽEVANJ za avtomobilsko industrijo.

Nazaj na vse novice