Certificiranje organizacij

Letna konferenca presojevalcev

16. maj 2022

Minuli petek in soboto smo se srečali na Letni konferenci presojevalcev v Zdravilišču Radenci Sava Hotels & Resorts. Veseli ponovnega osebnega srečanja smo dogodek izkoristili tako za strokovno diskusijo kot tudi za sproščeno druženje.

Povzeli smo preteklo leto na področju ocenjevanja sistemov vodenja in začrtali pogled v prihodnost. Spregovorili smo o internih novostih, zagotavljanju nepristranskosti, področju akreditacije in obvladovanja tveganj. Za kalibracijo smo izbrali nekaj področij, za katere v organizacijah opažamo, da so bila v luči novih sprememb podvržena večjim pritiskom ali pa jih organizacije ne znajo dovolj dobro obravnavati za večjo korist, in sicer:

  • pomen partnerskega obvladovanja dobaviteljev ob hitrih spremembah v dobavni verigi,
  • pravilno korektivno ukrepanje in ne le izvajanje korekcij,
  • učinkovito obvladovanje obsežnih informacij zunanjega izvora in
  • dodana vrednost dobrega vodstvenega pregleda.

OSV letna konferenca presojevalcev

Prisluhnili smo predavanju Kragelj & Kragelj o komunikaciji in timskem delu ter z dr. Hojnikovo razmišljali o zelenem prehodu in trenutnem soočanju organizacij z novimi zahtevami trajnostnega razvoja.

Da je bilo druženje prijetnejše, so poleg živahnih razgovorov med odmori poskrbeli plesni koraki ob slavnostni večerji in sprostitev z avtogenim treningom med predavanji.

Ob zaključku smo si z nasmehom zaželeli dobro delo in sodelovanje tudi v prihodnje. Manja Lampe, naša vodila presojevalka, je takole povzela vtis o dogodku:

”To pot je srečanje potekalo v živo, kar je neprecenljivo. V skupinah smo obravnavali aktualne teme v povezavi s standardi, se poenotili, izmenjali izkušnje in dobre prakse pri presojanju. Zabavali smo se pri temi komuniciranje in se skupaj s predavateljico pogovarjali o trendih in zanimivih rešitvah na področju trajnostnega razvoja. Na takšnih srečanjih vsak posameznik prispeva, da smo vsi še boljši presojevalci.”

Hvala vsem našim presojevalcem, ker s svojo strokovnostjo, nepristranskostjo in profesionalnim delom, krepite zaupanje v SIQ!

Nazaj na vse novice