Preskušanje in certificiranje proizvodov SIQ

Med nominirankami za Inženirko leta 2022 tudi Barbara Pogačar iz SIQ

16. november 2022

Razveselili smo se novice, da je Barbara Pogačar s področja Varnost in elektromagnetika na SIQ med nominirankami za Inženirko leta 2022.

Od torka 15. novembra je znanih deset nominirank, ki predstavljajo največji potencial, da s svojim delom in osebnostjo postanejo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Ob vseh tehnoloških izzivih, ki čakajo človeštvo v prihodnosti, bodo inženirski poklici igrali pomembno vlogo. Z veseljem opažamo porast zanimanja žensk za inženirske poklice in verjamemo, da tudi tovrstni projekti dajejo vsaj delček spodbude mladim dekletom, ki se odločajo stopiti na inženirsko pot. Zato z veseljem že več let podpiramo projekte iniciative Inženirke in inženirji bomo! ter izbor Inženirka leta.

Barbara je preskusna inženirka v laboratoriju za elektroniko na SIQ. Študirala je na Fakulteti za elektrotehniko UL, danes pa s preskušanjem elektronskih naprav omogoča zaupanje v najvišjo stopnjo kakovosti in varnosti proizvodov na globalnem trgu. Ni ji tuje, če pri njenem delu kaj eksplodira in poči, pri vsem pa jo vodi moto: »Tudi to zmorem, kot sem vse do sedaj.« Barbari učenje še vedno predstavlja izziv, mladim dekletom pa sporoča: »Sledite svojim sanjam. Naj vas ne bo strah opravljanja nekega dela, ker v njem ni žensk. Bodite prve!«

Inženirka leta 2022 bo znana na slavnostni prireditvi 10. januarja prihodnje leto. Na oder Linhartove dvorane Cankarjev dom, Cultural and Congress Centre Ljubljana bo stopilo kar 50 inženirk iz vseh petih generacij izbora.

Barbari iskreno čestitamo!

Več informacij o izboru najdete na spletni strani https://inzenirka-leta.si/.

Foto: Andrej Križ

Nazaj na vse novice