SIQ

Na digitalnem srečanju partnerjev o preobrazbi osebno in poslovno

20. september 2021

V četrtek, 16. septembra 2021, smo se že drugo leto zapored družili digitalno. Tokratno srečanje partnerjev je bilo namenjeno osebnemu in poslovnemu pogledu na preobrazbo kot posledici izrednih razmer, v katerih smo se znašli tako posamezniki kot družba.

Kako so nas izredne razmere (pre)oblikovale osebno in poslovno? So spremembe le trenutne ali bodo z nami morda ostale tudi v prihodnje? Kako dobro smo bili na spremembe pripravljeni ter kako močno so vplivale na naše začrtane poti, medsebojno komunikacijo, procese in odnose? Za odgovore na vse to in še več smo prosili naše letošnje sogovornike, vsakega iz njegovega oz. njenega osebnega kot tudi poslovnega gledišča.

V letu 2021 se je preobrazil tudi SIQ. Na letošnjem dogodku je partnerje namreč prvič uvodoma pozdravil novi direktor instituta Gregor Schoss. V pogovoru z moderatorko Ireno Potočar Papež je poudaril, da SIQ uspešno raste skupaj s partnerji iz gospodarstva in negospodarstva ter drugimi deležniki že vrsto let, tudi v težkih razmerah zaradi epidemije. Skupaj s partnerji je SIQ v zadnjih desetih letih močno okrepil svojo prepoznavnost na globalnem gospodarskem zemljevidu in jo namerava v naslednjih desetih letih še dodatno okrepiti. »Spremembe so nekaj dobrega in iz sprememb se lahko marsikaj naučimo – da bomo naslednjič odreagirali bolje, učinkoviteje,« je še poudaril direktor, ki se je vsem partnerjem ponovno zahvalil za dolgoletno in uspešno sodelovanje.

O preobrazbi osebno smo se pogovarjali s Tadejem Golobom, ki je pravi človek mnogih metamorfoz, preobrazb. Je namreč pisatelj, alpinist, novinar in še kaj več. V nadaljevanju so strokovnjaki osvetlili različne vidike preobrazbe. Redni profesor na Fakulteti za družbene vede, tudi partner v agenciji Herman & Partnerji, dr. Dejan Verčič je v predavanju z naslovom »Internet je spremenil vse« pojasnil komunikacijski vidik sprememb, ki so del družbe že dlje časa, ter kako so se s prihodom interneta spremenile tudi naše komunikacijske poti. Karmen Pangos, generalna direktorica Žita, je v pogovoru z moderatorko razkrila, kako se je Žito s svojimi procesi uspešno prilagodilo izrednim razmeram ter spremenjenim navadam potrošnikov, povedala pa nam je tudi veliko zanimivega o svoji osebni in karierni poti. Sledilo je predavanje mag. Klemna Žibreta, kadrovskega strokovnjaka, ki sicer predava tudi v okviru SIQ Izobraževanj. Tokrat se je osredotočil na ustvarjanje kulture zavzetosti v podjetjih in drugih organizacijah. Strokovni del smo zaključili z digitalizacijo, s premiki, ki so se zgodili v zadnjem letu, ter projekcijo trendov, ki še sledijo. O tem nam je več razkril Boštjan Šušteršič iz podjetja Setcce, ki je poudaril, da ima digitalizacija potencial, da zagotovi rešitve za številne poslovne izzive, s katerimi se spopadamo danes in se bomo spopadali v prihodnje.

Ob zaključku dogodka nas je obiskal Tadej Košmrlj z Vala 202, ki je pripravil malce drugačen trening naših »sivih celic« z zanimivo in interaktivno izvedbo Antikviza, povezanega z dejavnostmi SIQ.

Za nami je torej še en dogodek. Hvala, da ste bili tudi letos z nami, in hvala, da ste z nami že vrsto let!

Nazaj na vse novice