Igralniške tehnologije

Novi licenci za izvajanje preskušanja igralniških tehnologij v ZDA

03. november 2020 Zoran Svetik, SIQ Ljubljana

Pandemija je v veliki meri zaznamovala leto 2020, ukrepi za njeno zajezitev pa so močno vplivali na številne gospodarske dejavnosti. Igralništvo, ki je v dobršni meri vezano na fizične obiske in potovanja, je bilo med bolj prizadetimi panogami, zato se je med drugim za nas upočasnilo tudi pridobivanje licenc in s tem širitev na nove trge. Številni regulatorji delajo še vedno le od doma ali v zmanjšanem obsegu, postopki trajajo dlje.

Kljub temu na SIQ nismo zavrli tovrstnih razvojnih dejavnosti. V mesecu oktobru smo tako pridobili dve novi licenci: 15. 10. 2020 smo na seji komisije za igralniški nadzor v Koloradu dobili licenco za preverjanje športnih stav, 21. 10. 2020 pa na seji komisije za nadzor igralnic v Ohiu licenco za preverjanje vseh vrst igralniških tehnologij. Še posebej dolgotrajen je bil postopek v državi Ohio, saj je bilo potrebno uskladiti določene tehnične specifike, kot je podatkovna baza izdanih poročil v predpisanem formatu, zagotoviti preverjanje po GAT protokolu ipd. Dopolniti je bilo potrebno tudi interni postopek, po katerem na letni ravni preverjamo vse osebje, zaposleno na igralniških tehnologijah. Obisk na lokaciji je bil zaradi ukrepov virtualen, prav tako udeležba in predstavitev na obeh sestankih igralniških komisij. Ob vseh negativnih učinkih pandemije upamo, da se bodo nekatere prakse, ki so se pokazale kot učinkovite, tudi obdržale na dolgi rok.

Na sliki spodaj so z oranžno barvo označene province v Kanadi, z zeleno pa v ZDA, kjer ima SIQ že pridobljene ustrezne licence. Svetlo modri sta dve novi jurisdikciji, Kolorado in Ohio.

SIQ USA licences

Nazaj na vse novice