Certificiranje organizacij

Ob svetovnem dnevu kakovosti 11. novembra na SIQ praznujemo tudi dan IQNET

11. november 2021

Ob svetovnem dnevu kakovosti 11. novembra na SIQ praznujemo tudi dan IQNET-a. Dan je namenjen osveščanju o pomembnosti združenja IQNET na področju ocenjevanja skladnosti. Svetovno prisotnost združenje dosega preko svojih lokalnih partnerjev, kot je SIQ v Sloveniji, s čimer pomembno krepi zavedanje o certificiranju sistemov vodenja in izdelkov, kar prinaša koristi organizacijam, ne glede na velikost ali lokacije, pri izboljšanju njihovih procesov in povečani  konkurenčnosti na globalnem trgu.

Z združevanjem lokalnega strokovnega znanja ter globalnih izkušenj in prepoznavnosti je združenje IQNET ena izmed redkih organizacij, ki proaktivno oblikuje politike in prakse na področju akreditiranja, standardizacije, razvoja shem in infrastrukture kakovosti.

Dan IQNET 2021 je namenjen obeležitvi ustanovitve združenja, predvsem pa ljudem in organizacijam, ki za njim stojijo v globalni mreži 37 članov. Certifikacijski organi v združenju poslujejo z več kot 400 pisarnami po vsem svetu in s preko 40.000 presojevalcev. Vsak od partnerjev IQNet je vodilni v svoji regiji in skupaj z združenjem predstavlja najobsežnejšo in najbolj ugledno mrežo certifikacijskih organov. Združenje ima sedež v Bernu, v Švici.

SIQ Ljubljana je uradni partner združenja IQNET v Sloveniji že 25 let. Tako kot združenje, tudi področje Ocenjevanje sistemov vodenja na SIQ Ljubljana letos obeležuje svojo 30. obletnico obstoja in dolgoletno skrb za razvoj področja kakovosti. Vsaka organizacija, ki se certificira za sistem vodenja pri SIQ Ljubljana prejme skupaj z SIQ certifikatom tudi certifikat IQNET. Takšnih organizacij je bilo doslej že preko 3.500.

Več o obeležitvi dneva IQNET: https://www.iqnet-certification.com/en/iqnet-day-2021

Nazaj na vse novice