Preskušanje in certificiranje proizvodov

Polnilne postaje – SIQ nudi popolno podporo pri preskušanju in certifikaciji

31. marec 2021 Tibor Kokelj, Damjan Repar

Uporaba in proizvodnja električnih vozil v svetu konstantno naraščata. SIQ uspešno sledi tem trendom, saj smo eden od redkih laboratorijev v EU, ki ima zmožnost preskušanja AC in DC polnilnic in lahko izda vse potrebne dokumente za njihovo prodajo na svetovnem trgu brez dodatnih nacionalnih preverjanj.

Polnjenje električnih vozil se deli na AC polnjenje in DC polnjenje. AC polnjenje doma ali v službi je omejeno na domači priključek največ 16–25 A na fazo, kar predstavlja okvirno 3,6–5,8 kW/fazo v idealnih pogojih. Prvi modeli so imeli nazivno moč 3,6 kW, medtem ko jo imajo danes najbolj pogosti od 7,2 kW pa vse do 22 kW, kar je zgornja meja. Običajne moči DC polnilnic se gibljejo med 50 in 180 kW ter nudijo polnjenje po dveh sistemih, ki sta najbolj razširjena: CCS (Combined Charging System) in CHAdeMO (japonski standard).

Na SIQ aktivno sodelujemo s proizvajalci električnih vozil ali njihovimi dobavitelji že od leta 2009. Pridobili smo potrebne akreditacije in zagotovili vso ustrezno opremo za preskušanje AC in DC polnilnih postaj po zahtevanih standardih na enem mestu.

Zagotavljanje električne varnosti preverjamo po standardu IEC 61851-1:2017 / EN 61851-1:2019.
Za ugotavljanje elektromagnetne združljivosti izvajamo preskuse po IEC 61851-21-2:2018.
Izvedemo pa tudi vse zahtevane okoljske teste ter preskuse po standardih EMC za radijske module.

Potrebujete pomoč pri določitvi obsega preskušanja vaše polnilne postaje, svetovanje strokovnjakov ali pomoč pri pripravi plana preskušanja EMC?

Pošljite sporočilo na varnost@siq.si.

Nazaj na vse novice