Preskušanje in certificiranje proizvodov SIQ

SIQ v svetovnem vrhu po številu izdanih certifikatov CB

28. junij 2023

V letu 2022 se je SIQ Ljubljana uvrstil med prvih dvajset certifikacijskih organov v okviru globalne sheme IECEE CB po letnem številu izdanih certifikatov. S tem je uvrščen v zgornjo četrtino med vsemi certifikacijskimi organi glede na število izdanih certifikatov IECEE CB. SIQ je tako postal del najelitnejše skupine preizkusnih laboratorijev ter certifikacijskih organov na svetu. V skupini največjih po številu izdanih certifikatov so poleg SIQ le največji laboratoriji iz nekaj drugih držav, kot so Danska, Švedska, Singapur, Nemčija, Japonska, Finska, ZDA, Italija ter Kitajska.

CB top issuers

Shema IECEE CB je mednarodna certifikacijska shema za medsebojno priznavanje rezultatov preskušanja električne varnosti in elektromagnetne združljivosti proizvodov. Izdaja se na osnovi izvedenega celotnega preizkušanja po harmoniziranih mednarodnih standardih IEC. Shema združuje 93 certifikacijskih organov iz 54 držav in deluje vse od leta 1985. Proizvajalci s pomočjo certifikata IECEE CB lahko veliko lažje in hitreje dostopajo do mednarodnih trgov ali pa do dodatnih nacionalnih certifikatov v posameznih državah.

SIQ s tem le še dodatno utrjuje svojo pomembno vlogo pri podpori tudi slovenskega gospodarstva in podjetij, ki s svojimi proizvodi vstopajo na globalne trge. Med uporabniki storitev SIQ in certifikatov CB je tudi skupina Hisense Europe in znotraj nje podjetje Gorenje, kjer večji del proizvodov izvozijo v države po vsem svetu. Izpostavljajo, da je »uporaba certifikatov CB navadno ključen korak pri nadaljnjih postopkih nacionalnih certifikacij in izvozu ter tako pomemben korak pri zagotavljanju prisotnosti na globalnem trgu. Kompetentnost, odzivnost in bližina SIQ nam pomagajo, da smo lahko pri tem učinkoviti in uspešni ter predstavljajo visoko dodano vrednost pri naših številnih certifikacijskih postopkih.«

testing and certification SIQ

 

SIQ Ljubljana je član sheme IECEE CB že od leta 1991 in je s kar 1.237 akreditiranimi standardi v obsegu CB na 15. mestu. Konec leta 2022 je SIQ zabeležil tudi pomemben mejnik – izdajo 10.000 certifikata CB. Trenutno število izdanih certifikatov že presega 13.000.

SIQ Ljubljana

 

Nazaj na vse novice