SIQ

Srečanje partnerjev SIQ tokrat posvečeno razvoju

23. september 2022

Po dveh letih digitalnega druženja, smo se v četrtek, 22. septembra, zopet zbrali na letnem srečanju partnerjev v Kongresnem centru Brdo. V polni dvorani je več kot 450 udeležencev prisluhnilo zanimivim govorcem in glasbi ter se družilo v sproščenem vzdušju. V okviru dopoldanskega programa so udeleženci izvedeli več o upravljanju sreče na delovnem mestu ter o poslovnih izzivih in sistemih vodenja, popoldne pa je bil v ospredju razvoj za preboj.

“Naši partnerji skupno razvijete več kot 10.000 novih proizvodov in storitev letno. To je res neverjetna širina. Da vam lahko hitro, učinkovito in strokovno sledimo, se širimo tudi mi, pa ne v oblaku, ampak tu, na zemlji,” je v uvodnem pozdravu izpostavil direktor SIQ Ljubljana, Gregor Schoss, ob tem pa predstavil vizijo razvoja SIQ do leta 2030.

Gregor Schoss

Prvi med govorci, Andrej P. Škraba, je zbranim predstavil formulo za razvijanje razvitega sveta in pojasnil, kako mu je uspelo približati matematiko učencem in dijakom. Spoznali smo namreč zgodbo o nastanku portala Astra.si in korake, ki so vodili do njegove nacionalne prepoznavnosti med mladimi. Tisočim mladim po vsej Sloveniji pomaga do boljšega razumevanja matematičnih konceptov ter boljših rezultatov na testih in maturi ter jim, kot pravijo, »rešuje življenja«.

V nadaljevanju smo prisluhnili direktorju razvoja pri Elanu, Vinku Avguštinu, ki je prestavil zanimivo razvojno pot zložljive smučke Voyager, ki je trajala dolgih 12 let. Predstavil nam je uspehe in neuspehe, ki so jih doživljali na poti od ideje do preboja na trg, ter trenutke, ki so bili ključni za uspešno dokončanje projekta. Za zaključek nam je namignil tudi, kako bo izgledala smučka prihodnosti.

Tudi v nadaljevanju smo ostali pri zimi, sledil je namreč pogovor o eni najuspešnejših slovenskih športnih zgodb. V pogovoru voditelja Saše Jerkovića z nekdanjo vrhunsko smučarsko skakalko Špelo Rogelj in glavnim trenerjem slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoranom Zupančičem smo spoznali zanimive podrobnosti o uspešnem preboju naših smučarskih skakalk med najboljše na svetu. Šli smo po poti ekipe, ki ima v lasti tri kolajne s svetovnega prvenstva, tri kolajne z olimpijskih iger, veliki kristalni globus, pokal narodov in uradni svetovni ženski rekord, za zaključek pa smo doživeli še pristno simulacijo smučarskega skoka od zaletne rampe do pristanka v telemarku.

V zaključku uradnega dela programa sta zbrane v svojem slogu navdušila glasbenika Hamo in Rudi Bučar, ki sta nas popeljala na glasbeno potovanje, v katerem smo uživali ob odlični interpretaciji njunih skladb ter iskrečih dialogih. Dogodek smo tako zaključili v pozitivnem in sproščenem vzdušju.

Ob taki podpori in v takem vzdušju ni za nas nobena prebojna naloga pretežka. Še enkrat – hvala vsem, ki nam zaupate.

Fotografije: Mateja Jordović Potočnik

Nazaj na vse novice