Certificiranje organizacij

Srečanje presojevalcev za certificiranje medicinskih pripomočkov

15. april 2022

V četrtek, 14. 4. 2022, smo v Termah Snovik organizirali srečanje presojevalcev s področja certificiranja medicinskih pripomočkov.

Srečanje smo namenili izobraževanju o strokovnih vsebinah na področju Uredbe (EU) 2017/745 o medicinskih pripomočkih in druženju. Dogodka se je udeležilo 30 presojevalcev iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Začeli smo z novico o imenovanju po novi Uredbi (EU) 2017/745 ter novostmi na področju certificiranja medicinskih pripomočkov. Sledilo je strokovno predavanje o Nadzoru medicinskih pripomočkov po dajanju na trg in delo v skupinah. V popoldanskem delu smo strokovni del srečanja namenili predavanju in delavnicam s področja presojanja tehničnih map medicinskih pripomočkov in novem dopolnilu standarda ISO 14971:2019/A11:2021. V družabnem delu popoldneva smo se izobrazili o Kneippovi filozofiji življenja in sprehodili po Bosonogi poti, zvečer pa nas je zabavala stand-up komičarka Martina Ipša.

Presojevalce je pozdravil tudi direktor SIQ Ljubljana Gregor Schoss, ki je izrazil svojo podporo razvoju področja preskušanja in certificiranja medicinskih pripomočkov na SIQ.

Zahvaljujemo se vsem prisotnim za udeležbo, konstruktivne strokovne debate in izmenjavo izkušenj!

Nazaj na vse novice