Preskušanje in certificiranje proizvodov SIQ

Za nami je sedmi mednarodni seminar o varnosti in elektromagnetni združljivosti

20. maj 2022

12. in 13. maja smo v Hotelu Kempinski v Portorožu uspešno izvedli naš 7. mednarodni seminar o varnosti in elektromagnetni združljivosti. Več kot 115 udeležencev iz 18 različnih držav se nam je pridružilo na seminarju, kjer so dobili vpogled v najnovejše zahteve za prodajo svojih izdelkov na svetovnem trgu. Udeleženci so lahko poslušali predavanja in sodelovali na delavnicah, kjer so pridobili znanje in nove informacije o testiranju in certificiranju proizvodov. Pokrili smo različne teme od splošnih zahtev do specifičnih tehničnih podrobnosti posameznih skupin proizvodov. Predavali so strokovnjaki iz SIQ kot tudi svetovno priznani strokovnjaki s področja standardizacije in certifikacije proizvodov.

Prvi dan seminarja so vsi udeleženci prisluhnili strokovnjakom iz SIQ, ki so predstavili splošne novosti na področju testiranja in certificiranja proizvodov. Pokrili smo teme, kot so mednarodne odobritve, vključno z zahtevami UKCA in drugih držav, ugotavljanje skladnosti proizvodov z vgrajenimi radijskimi moduli, kako se pripraviti na pregled proizvodnje in še veliko več.

Drugi dan seminarja smo se poglobili v bolj specifične teme in obravnavali trenutno najbolj aktualna vprašanja. Predavanja in delavnice so bile razdeljene v ločene skupine po skupinah proizvodov, vključno z ITAV/MEAS, HOUS/TOOL in MED. Skupina ITAV/MEAS je predstavila Novosti v IEC TC 108, IEC TC 22, IEC TC 66, Novice iz EPSMA in Nove izdaje CISPR 35 in CISPR 11. V skupini HOUS/TOOL so produktni vodje SIQ predstavili pomembne spremembe 6. izdaje IEC 60335-1, Nove izdaje CISPR 14-1 in CISPR 14-2, Naprave na baterije, EMC ocenjevanje varnostno kritičnih funkcij, itd. Gostujoči predavatelj, predsednik CENELEC TC61 g. Danilo Kraner je opisal tudi pregled evropskih standardov za gospodinjske in podobne aparate ter omogočil nekaj več vpogleda v razmerja med evropsko standardizacijo in zakonodajo ter temperature vročih površin. Skupina MED je pokrila teme od Uredbe o medicinskih pripomočkih MDR 2017/745 do novosti v IEC TC62 ter novih amandmajih A2 pri IEC 60601-1 in A1 pri IEC 60601-1-2. G. Uroš Tacar iz TUKO medicinskih pripomočkov je predstavil tudi aplikacijo inženiringa uporabnosti (IEC 62366-1) in obvladovanja tveganj (ISO 14971) za medicinske pripomočke in klinične evalvacije.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za udeležbo na našem seminarju in priložnost, da smo se lahko zopet osebno srečali. Veselimo se naslednjega SIQ seminarja in upamo, da se nam zopet pridružite. Če se seminarja v Portorožu niste mogli udeležiti in bi se želeli dogovoriti za izobraževanje po meri za vaše zaposlene, nas kontaktirajte in z veseljem bomo našli rešitev.

Nazaj na vse novice