Blog

Vzpostavitev kibernetske varnosti kot ključni člen Digitalne transformacije proizvodnih in poslovnih procesov – P4D ReactEU 

Kibernetska varnost in dobro delujoč sistem sta pomembna dejavnika pri doseganju digitalne zrelosti vaše organizacije. 

Najučinkovitejši način preverjanja nivoja varnosti informacijskega sistema so varnostni pregledi. Primarni cilj varnostnih pregledov je identificirati področja, ki jih je s stališča varnosti informacijskih sistemov potrebno izboljšati, sekundarni pa seznaniti skrbnike in uporabnike sistemov z odkrito ranljivostjo in metodami za zmanjšanje le-te.  

SIQ Ljubljana laboratorij za kibernetsko varnost izvaja penetracijske teste in sistemske varnostne preglede, ki jih predvideva javni razpis P4D – Spodbude za digitalno transformacijo MSP.  

Ne glede na to, ali v vaši organizaciji že izvajate osnovne varnostne rešitve, ali se šele pripravljate na prve korake k izboljšanju kibernetske varnosti, bomo varnostni pregled prilagodili vašim potrebam. Preglede izvajamo po mednarodno uveljavljenih metodologijah, ki s svojimi vodili in priporočili natančno definirajo ključne kontrole preverjanja sistemov in storitev s čimer se potrdi ustreznost in pravilnost delovanja in varnostne zasnove vašega informacijskega sistema. 

 

Imate vprašanje?

Pošljite nam sporočilo in z veseljem vam bomo odgovorili.