Certificiranje organizacij Izobraževanje SIQ

Ali je trajnostni menedžer kader prihodnosti?

02. junij 2023

»Podatki + digitalizacija = sledljivost« je bila osrednja tema 22. konference Okoljski dan gospodarstva,  ki je potekala v sredo, 31. maja 2023, v Kongresnem centru Brdo. SIQ Ljubljana je bil tokrat med pokrovitelji dogodka,  na katerem smo predstavili tudi novo usposabljanje za trajnostno upravljanje.

Konference se je udeležilo 180 predstavnikov gospodarstva in institucij, ki se ukvarjajo z okoljem in trajnostjo, predstavljene so bile številne dobre okoljske prakse (Digitalizacija za sledenje podatkov, Result d.o.o.; Novi digitalni potni list izdelka, Gorenje d.o.o.; Sledenje stranskih tokov kot pot do krožne industrije, Zbornica elektronske in elektroindustrije in TECOS; Kako do trajnostnega poročila?, Talum; Recikliranje – sledljivostna veriga sekundarnih surovin, AquafilSLO d.o.o.).

Z navdihujočim predavanjem nas je motiviral Frans Joziasse (PARK Academy Tutor) s prispevkom Trajnost kot osebno poslanstvo. Na okrogli mizi so različni sogovorniki podali svoje poglede na trajnost in poskusili odgovoriti na vprašanje, ali je trajnostni menedžer kader prihodnosti. Ob zaključku konference je potekala še podelitev priznanja Okoljski trajnostni menedžer 2023, ki je prva tovrstna nagrada v Sloveniji. Prejel jo je g. Slavko Zupančič , okoljski menedžer iz Krke d.d., nagrado za življenjsko delo pa je prejela Vilma Fece, nekdanja dolgoletna direktorica področja Varstva okolja ter varno in zdravo delo iz Gorenja d.o.o.

Na 22. okoljskem dnevu gospodarstva je SIQ poleg storitev certificiranja vseh treh vidikov trajnosti (Storitve certificiranja okoljskih, družbenih ter ekonomskih vidikov trajnosti)  predstavil tudi novo intenzivno usposabljanje Strokovnjak za trajnostno upravljanje, saj smo se tudi mi že dlje časa spraševali, ali je trajnostni menedžer kader prihodnosti. Trajnost je namreč širok pojem, ki zahteva znanje, povezovanje in interdisciplinarno razumevanje zelo različnih strokovnih področij. Zato je razumevanje temeljev trajnostnega delovanja osnova in nujen predpogoj za uspešno in učinkovito upravljanje trajnosti v organizaciji. Ključne naloge trajnostnega menedžerja ali pooblaščencev varstva okolja oziroma skrbnikov okolja v organizacijah, so skrb za skladnost z zakonodajo, ustrezno ravnanje z okoljem in tudi priprava podatkov, ki jih podjejta  z vidika poslovanja okolja predstavljajo različnim javnostim.

Intenzivno usposabljanje Strokovnjak za trajnostno upravljanje se prične 12. septembra. Po uspešno opravljenem usposabljanju boste pridobili SIQ potrdilo in naziv Strokovnjak za trajnostno upravljanje  ter mednarodno priznano IQNet potrdilo (IQNET Academy) in naziv Sustainability Management Expert.

Predstavitveni letaki:

Strokovnjak za trajnostno upravljanje

Ogljični odtis

Trajnostni razvoj

Nazaj na vse novice