Preskušanje elektromagnetne združljivosti (EMC)

Nazaj na EMC

Absorcijske klešče CMAD

Kontaktirajte nas

SIQ je razvil absorbcijske klešče CMAD

Zaveza kakovosti nas je pripeljala do razvoja absorpcijskih klešč, ki zagotavljajo višjo stopnjo zaupanja v preskušanje elektromagnetne združljivosti (EMC) v skladu z CISPR 16-2-3. Predstavljamo prvi prototip absorpcijskih klešč CMAD, ki ga je razvila ekipa za raziskave in razvoj SIQ in je v skladu s CISPR 16-1-4.

Za ponovljive meritve sevalnih emisij vedno ne zadostuje kalibracija merilne lokacije, antene in sprejemnika radio frekvenčnih motenj, čeprav se med preskušanjem upoštevajo njihovi učinki. Pomembna je tudi definirana skupna impedanca kablov, ki zapuščajo merilno postavitev. Absorpcijske klešče CMAD zagotavljajo ustrezno skupno impedanco, kar zmanjšuje vpliv napajalnih kablov ali pomožne opreme na rezultate meritev. Namestijo se na kable, ki pri meritvah sevane emisije zapuščajo preskusno postavitev, kar zmanjšuje razlike v rezultatih meritev med različnimi preskusnimi mesti (pol-odbojna soba, celica GTEM, itd.).

Nove absorpcijske klešče so rezultat uspešnega sodelovanja področja EMC in oddelka za meroslovje. Zanje je mogoče pridobiti tudi akreditiran certifikat, ki zagotavlja višjo stopnjo zaupanja v preskušanje in certificiranje izdelkov na SIQ.

Kalibrirane absorpcijske klešče CMAD so na voljo za nakup.

Za več informacij nas kontaktirajte: safety@siq.si