Nazaj na seznam storitev

Kako v praksi izvajati notranje presoje in izpolnjevati zahteve IFS Food v8

/

IFS – International Featured Standard Food (standard za ocenjevanje dobaviteljev proizvodov trgovskih blagovnih znamk) združuje zahteve sistema HACCP po Codex Alimentariusu, poleg tega pa še pravila dobre higienske prakse, prerekvizitov, notranjega nadzora in varovanja živil.

POMEMBNO

Za prilagoditev na novo verzijo je na voljo razmeroma kratek čas, saj se presoje po novi verziji standarda lahko izvajajo že od 1. oktobra 2023 dalje, obvezno pa od 1. januarja 2024.

Če želite izpopolniti vaš sistem vodenja varnosti živil (SVVŽ), ga pripraviti na zunanjo presojo ali samo osvežiti in dopolniti znanje s praktičnimi izkušnjami, vas vabimo, da se nam pridružite na seminarju; kjer boste:  

  • pridobili praktično znanje za vodenje sistema varnosti živil,
  • preverili svojo usposobljenost za pripravo na presojo po zahtevnih standardih, kot so IFS, ISO 22000, FSSC,  
  • pridobili pogled na SVVŽ s strani presojevalca in presojanca,
  • nadgradili svoje znanje za vodenje prerekvizitov - higienskih programov,
  • se usposobili za razvoj in vzdrževanje sistema vodenja varnosti živil,
  • rešili posamezne dileme glede vaše dokumentacije,
  • izmenjali izkušnje in dobre prakse z ostalimi udeleženci.

VSEBINA

  • Kako razumeti in izpolniti zahteve standarda IFS Food
  • Praksa v oblikovanju in nadzoru delovanja prerekvizitov - higienskih programov
  • Notranji nadzor sistema vodenja varnosti živil
  • Posodabljanje študij HACCP – praktični primeri
  • Predstavitev novosti pri izdaji standarda IFS Food v7

UDELEŽBO PRIPOROČAMO

  • Odgovornim za vzpostavljanje in zagotavljanje učinkovitega sistema vodenja varnosti živil;
  • predstavnikom vodstev in notranji presojevalci;
  • vodjam notranjega nadzora sistema vodenja varnosti živil;
  • vsem, ki želijo pridobiti kompetence za varno ravnanje z živili v proizvodnji, predelavi, skladiščenju, transportu, prodaji in postrežbi, pa tudi za vodenje sistemov za materiale v stiku z živili.

NAČIN DELA

  • Primeri dobrih praks, izmenjava izkušenj, delo na konkretnih primerih iz prakse.

Lokacija izvedbe: SIQ Ljubljana, Mašera-Spasićeva ulica 10, 1000 Ljubljana.

Dodatne informacije: Jernej Balantič, telefon: 01 5609 716, e-pošta: jernej.balantic@siq.si   

Obveščanje o izobraževanjih

Bodite pravočasno obveščeni o aktualnih izobraževanjih in brezplačnih dogodkih.

Cenimo in nagrajujemo vašo zvestobo

Zato uvajamo Bonus zvestobe za nagrajevanje naših zvestih udeležencev.

Več o bonusu zvestobe