SIQ Ljubljana


ALI STE VEDELI?

Edini na svetu
SIQ je edini igralniški laboratorij na svetu, ki svojim poslovnim partnerjem nudi celovite rešitve, saj poleg igralniških storitev nudi tudi preverjanje elektromagnetne združljivosti, električne varnosti naprav ter ocenjevanje sistemov vodenja.

Edini iz Evrope
SIQ je edini evropski in eden od treh vodilnih svetovnih igralniških laboratorijev z licencami za delo na vsaj štirih kontinentih.

Prvi na svetu
Prepričani smo, da je SIQ institucija, ki nudi najširši nabor storitev na svetu v okviru naših dejavnosti. Zato nudimo nagrado  v obliki brezplačno opravljene storitve s področja katerekoli dejavnosti SIQ prvemu, ki uspe najti nam sorodno institucijo na svetu, ki znotraj ene pravne osebe nudi vse dejavnosti, ki jih nudi SIQ.

V več kot 65 državah
SIQ je v zadnjih štirih letih opravil vsaj eno storitev svojim poslovnim partnerjem iz več kot 65 držav po svetu.

Vodilni v Sloveniji
SIQ je vodilni v Sloveniji na področju izobraževanja za sisteme vodenja in razvijanje odličnosti poslovanja. Letno organiziramo preko 250 izobraževanj za več kot 3000 udeležencev.Skupaj izvajamo 150 različnih izobraževalnih programov.

Osmi v Evropi
SIQ se med evropskimi nacionalnimi meroslovnimi instituti po številu kalibracijskih merilnih zmogljivosti CMC nahaja na osmem mestu. Pred nami so le zares veliki nacionalni instituti, kot so PTB Nemčija, NPL Velika Britanija, LNE Francija, VSL Nizozemska, INRIM Italija in SP Švedska. Po številu teh kalibracijskih merilnih zmogljivosti na zaposlenega pa je SIQ sploh prvi v Evropi.

40 % šol in vrtcev
V aktivnosti, povezane z modelom KzP – Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja, je bilo v petih letih, t.j. od začetka uporabe modela, vključenih skoraj 400 vrtcev in šol (osnovnih in srednjih), kar predstavlja 40 % vseh slovenskih šol in vrtcev.

Stalna rast
Razvoj naših dejavnosti in pozitivno poslovanje so nam pomagali ustvariti zadovoljni poslovni partnerji. V zadnjih 20 letih beležimo 12 % povprečno letno rast prihodka.

Vsak četrti certifikat na svetu
Z nadpovprečno oceno BPE (Best Practice Evaluation) je SIQ danes pomemben član združenja certifikacijskih organov IQNet, v okviru katerega je izdan vsak četrti certifikat za sisteme vodenja v svetu.

 

 

V prvi tretjini po številu certifikatov za proizvode
SIQ je v svetovni shemi 77 certifikacijskih organov s področja varnosti proizvodov na 22. mestu po absolutnem številu izdanih mednarodno veljavnih certifikatov IECEE v letu 2015.

Preskusna poročila in certifikacijski znak SIQ za prodajo po vsem svetu

SIQ preskuša in certificira napajalnike za računalniške sisteme za večino svetovnih proizvajalcev (Friwo, Delta Energy Systems, TDK Lambda, Egston, Benning, Arch, Convertec, Phoenix Contact, Power Systems Technologies, Traco Electronics, Jabil, Glob Tek, Adva, Rohde & Schwarz, Siemens, IBM in drugi).

SIQ preskuša in certificira proizvode za globalne proizvajalce za prodajo na vseh kontinentih sveta (Friwo, BSH, De' Longhi, Fotona, Delta Energy Systems, Gorenje, Unox in drugi).

Enega od certifikacijskih znakov SIQ nosi več kot 230 milijonov izdelkov po vsem svetu.

Vodilni v Evropi in svetu 

SIQ preskuša napajalnike za večino električnih avtomobilov
SIQ je preskusil napajalnike, ki bodo vgrajeni v večino električnih avtomobilov blagovnih znamk Volkswagen, Audi, Porsche, Daimler, Renault, Peugeot in druge.

SIQ preskusil in certificiral večino semaforskih glav v Evropi
SIQ je evropski priglašeni organ, ki preskuša in izvaja postopke certifikacije za večino evropskih proizvajalcev semaforskih glav (Swarco Futurit, Siemens, Isbak, ZIR).

SIQ preskusil enega največjih napajalnikov za računalniški sistem na svetu
SIQ je preskusil enega največjih napajalnikov za računalniški sistem na svetu, ki poganja računalnik IBM Blue Gene, ki povezuje preko 400 milijonov uporabnikov.

Prijava na SIQ glasilo

Spremljajte nas

        

NOVICE

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA

STROKOVNI DOSEŽKI IN CELOVITE REŠITVE

NE SPREGLEJTE