Nazaj na seznam storitev

E-delavnica: Kako zagotavljati varnost živil v logistični dejavnosti

19. 04. 2021

Zagotavljanje kakovosti in varnosti živil je osnovna odgovornost vseh vključenih v logistično dejavnost, zaščita potrošnika in povečevanje njegovega zaupanja pa ključ za dolgoročni poslovni uspeh.

Logistična dejavnost je ključna povezava med členi v prehranski verigi, ki omogoča ohranjanje kakovosti in varnosti živil med ponudnikom in odjemalcem. Združuje splošne zahteve sistemskega vodenja v organizaciji s specifičnimi zahtevami za področja skladiščenja, distribucije in transporta ter velja za vse vrste prevoza: dostavo po cesti, železnici, z ladjo ali letalom.

Še posebej velika pozornost temu področju se pričakuje od vseh, ki ravnate s proizvodi tujih blagovnih znamk, ki zahtevajo kontroliran temperaturni režim (hlajeno, zamrznjeno), vključno s procesom tajanja zamrznjenih proizvodov.

Na podlagi dobrih praks zagotavljanja kakovosti in varnosti živil v logistični dejavnosti je nastal tudi standard IFS Logistics – International Featured Standard Logistics, katerega uporaba je lahko osnova vsem, ki se ukvarjate s storitvami skladiščenja, transporta in distribucije živilskih in neživilskih proizvodov.

Namen

Na delavnici se udeleženci seznanite, kako zagotavljati varnost živil v logistični dejavnosti, ter na podlagi primerov iz prakse spoznate, kako zagotavljati sledljivost, ustreznost ter kakovost storitev, kot jih narekujejo tudi zahteve standarda IFS Logistics.

Vsebina

  • zahteve za zagotavljanje varnosti živil v logistični dejavnosti,
  • sistemski pristop v organizaciji s specifičnimi zahtevami za področja skladiščenja, distribucije in transporta,
  • predstavitev uporabe in zahtev standarda IFS Logistics,
  • predstavitev specifičnih zahtev standarda z obravnavo primerov v praksi.

Način dela

E-delavnica bo potekala v spletni e-učilnici v živo. Do dva dneva pred izvedbo boste prejeli povezavo do spletnega izobraževanja. Za nemoteno sodelovanje na on-line usposabljanju potrebujete računalnik z mikrofonom in kamero ter dostop do zanesljivo delujočega interneta.

Ciljna skupina

  • vsi, ki se ukvarjate s storitvami skladiščenja, transporta in distribucije živilskih in neživilskih proizvodov,
  • odgovorni za vzpostavljanje in zagotavljanje učinkovitega sistema vodenja kakovosti in varnosti proizvodov v logistični dejavnosti,
  • predstavniki vodstev in notranji presojevalci organizacij,
  • vodje notranjega nadzora sistema vodenja varnosti proizvodov.

Cenimo in nagrajujemo vašo zvestobo

Zato uvajamo Bonus zvestobe za nagrajevanje naših zvestih udeležencev.

Več o bonusu zvestobe