Storitve

Varnostni pregled aplikacij je namenjen odkrivanju morebitnih varnostnih groženj in pomanjkljivosti posameznih aplikacij, ki lahko ob zlonamernem napadu omogočijo izvedbo nepooblaščenih sprememb vplivajo na zaupnost, razpoložljivost in celovitost podatkov v sami aplikaciji (npr. nepooblaščen dostop, spreminjanje podatkov, nedelovanje aplikacije).

Kaj se zgodi, ko je aplikacija ogrožena?

V nekaterih primerih zelo malo, v drugih veliko. Če ima vaša aplikacija občutljive podatke, kot so podatki o plačilu ali uporabniška imena in gesla, lahko ranljiva aplikacija pomeni ogrožanje podatkov o strankah ali zaposlenih. Zaradi varnostnih ranljivosti ste lahko finančno kaznovani, izgubite pa lahko tudi zaupanje strank vašemu produktu.

Kaj pa testi ranljivosti?

S pregledom ranljivosti je možno potrditi nekatere znane ranljivosti, slednje običajno iščejo tudi zlonamerni napadalci. Toda številne varnostne groženje in pomanjkljivosti posameznih aplikacij niso znane, zlasti pri programski opremi po meri.

Penetracijski test aplikacije

S penetracijskim testom boste pridobili nedvoumne odgovore o varnosti vaše aplikacije. S poglobljenim pregledom lahko izpostavimo morebitne varnostne pomanjkljivosti in tveganja za vašo organizacijo ter določimo načrt za njihovo odpravo.

Penetracijski test je najboljša obramba vaše organizacije pred kibernetskimi napadi. V SIQ Ljubljana tovrstne varnostne preglede izvajamo ročno z največjo ekipo v regiji. Kontaktirajte nas in izvedeli boste, kako lahko penetracijski test aplikacije koristi vašemu podjetju in izboljša vašo informacijsko varnost.