Živila

Nazaj na živila

FSSC 22000 – Sistem vodenja varnosti živil

Pošljite povpraševanje

Zagotavljanje kakovosti in varnost živil je osnovna odgovornost vseh vključenih v katerikoli člen prehranske verige, trajnostni razvoj, zaščita potrošnika in povečevanje njegovega zaupanja pa ključ za dolgoročni poslovni uspeh.

O standardu

FSSC 22000 je kratica za Food Safety System Certification. Je mednarodni standard za varnost živil priznan s strani GFSI (Global Food Safety Initiative). Sloni na zahtevah vsesplošno priznanega ISO 22000 standarda za sistem vodenja varnih živil, ki pa ga nadgrajuje z dodatnimi močno poglobljenimi zahtevami. Standard omogoča organizaciji celovit nadzor nad sistemom vodenja kakovosti in varnosti izdelkov, obenem pa podrobno predpisuje tudi zahteve za izvajanje prerekvizitnih programov, s čimer je zagotovljena varnost na najvišjem nivoju. Uporabi se lahko za katerikoli živilski proizvod (od surovin in krme do izdelkov, aditivov ali materialov v stiku) neodvisno od velikosti organizacije.

Primernost uporabe:

Zakaj SIQ?

  • Celovite rešitve
  • Profesionalnost in strokovnost
  • Neodvisnost in nepristranskost

Vas zanima več?

Kontaktirajte nas, pridružite se informativnemu izobraževanju ali pošljite povpraševanje.