Živila

Zagotavljanje kakovosti in varnosti živil je osnovna odgovornost vseh vključenih v katerikoli člen prehranske verige, trajnostni razvoj, zaščita potrošnika in povečevanje njegovega zaupanja pa ključ za dolgoročni poslovni uspeh.

GMP – Dobra proizvodna praksa za proizvajalce prehranskih dopolnil

O standardu

Z brisanjem meje med živilom in zdravilom ter potrošnikom, ki danes od živil pričakuje več, se poseganje po prehranskih dopolnilih veča. GMP Dobra proizvodna praksa za proizvajalce prehranskih dopolnil so smernice izdane s strani mednarodne evropske neprofitne organizacije Food supplements Europe. V pomoč in potrditev zaupanja pri svojih odjemalcih so vsem, ki se ukvarjajo s proizvodnjo prehranskih dopolnil. Podajajo specifične zahteve za proizvodnjo, ki vključujejo sistem obvladovanja, osebje in njegovo usposobljenost, vpliv opreme, razvoj izdelka in procesa, skladiščenje, transport, HACCP, študijo stabilnosti, rok uporabe izdelka, obvladovanje dokumentacije, ukrepanje ob pritožbah, umiku ali odpoklicu, notranji nadzor, obvladovanje podpogodbenikov ter zahteve vezane na laboratorijske analize.

Primernost uporabe:

Certificiranje na osnovi GMP smernic je primerno za vse proizvajalce, ki želijo izpostaviti svojo zavezanost k proizvodnji varnih in kakovostnih prehranskih dopolnil.

Zakaj SIQ?

  • Celovite rešitve
  • Profesionalnost in strokovnost
  • Neodvisnost in nepristranskost

Vas zanima več?

Kontaktirajte nas, pridružite se informativnemu izobraževanju ali pošljite povpraševanje.