Živila
O standardu
Sistem HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) je osnovna metoda zagotavljanja varnosti živil v celotni prehranski verigi od pridelave surovin do končnega uporabnika. Temelji na predpisih mednarodnega referenčnega dokumenta Codex Alimentarius. V Sloveniji in EU je sistem HACCP zakonsko predpisan, izvajati pa ga morajo vsi, ki z živili v katerikoli fazi kakorkoli (posredno ali neposredno) rokujejo.
Organizacije izkazujejo skladnost svojih izdelkov in storitev s HACCP zahtevami s certifikatom ali izkazom o skladnosti, ki jim ga podeli neodvisna institucija. Pridobljeni certifikat priča o tem, da je bil proizvodni proces organizacije pregledan s strani strokovno usposobljenih in neodvisnih presojevalcev ter skladen z zahtevami.
Ker zavedanje o pomenu varne hrane za zdravje ljudi narašča, si organizacija tako posredno ustvarja zaupanje v očeh širše javnosti in povečuje svojo konkurenčno prednost na trgu.
Primernost uporabe:
Zakaj SIQ?
- Celovite rešitve
- Profesionalnost in strokovnost
- Neodvisnost in nepristranskost
Vas zanima več?
Kontaktirajte nas, pridružite se informativnemu izobraževanju ali pošljite povpraševanje.
Kontakt
- SIQ Ljubljana
- Mašera – Spasićeva ulica 10
- SI-1000 Ljubljana
- Jana Kolenc Muženič
- T: (01) 4778 001
- jana.kolenc@siq.si