Živila

Nazaj na živila

IFS International Featured Standards – trgovinski standard

Pošljite povpraševanje

Zagotavljanje kakovosti in varnosti živil je osnovna odgovornost vseh vključenih v katerikoli člen prehranske verige, trajnostni razvoj, zaščita potrošnika in povečevanje njegovega zaupanja pa ključ za dolgoročni poslovni uspeh.

O standardu

IFS (International Featured Standards) je oznaka za globalni trgovinski standard. Z globalizacijo, pojavom večjih trgovskih verig in naraščanjem števila proizvodov trgovskih blagovnih znamk, so trgovci prepoznali potrebo po enotnih kriterijih za ocenjevanje svojih dobaviteljev oziroma proizvajalcev živil.
IFS natančno popisuje dejavnike z vplivom na varnost živil in usmerja njihovo pravilno obvladovanje.

Omogoča in zahteva temeljit individualni pristop do tveganj, saj je vsaka organizacija edinstvena. Z ohranjanjem certifikata se sistem nenehno izboljšuje, stopnja varnosti povečuje, s tem pa zmanjšujejo operativni stroški (reklamacije, odpoklici, količine odpadkov ipd).

Posledično organizacija z večjo učinkovitostjo in izpolnjevanjem zahtev kupca povečuje svoje zaupanje pri odjemalcih, ohranja obstoječe in pridobiva nove stranke ter z vstopom v trgovske verige povečuje svojo prepoznavnost.

Primernost uporabe

Vsi kakorkoli vključeni v katerikoli del prehranske verige izdelka na trgovski polici.

shopping cart

Zakaj SIQ?

  • Celovite rešitve
  • Profesionalnost in strokovnost
  • Neodvisnost in nepristranskost

Vas zanima več?

Kontaktirajte nas, pridružite se informativnemu izobraževanju ali pošljite povpraševanje.