Igralniške tehnologije

Igralniške tehnologije

V srednje in bolj razvitem svetu je industrija prostega časa ena najpomembnejših industrij 21. stoletja. Igre na srečo so njen sestavni del.

Igre na srečo so lahko pomemben sestavni del industrije prostega časa določene države, če ta z ustreznimi ukrepi poskrbi za zmanjšanje z igralništvom povezanih socialnih problemov, kot je odvisnost, in nezakonitih dejanj, kot sta pranje denarja in utaja davkov. Če vzpostavi še zakonodajo in regulativo in poskrbi za njeno dosledno izvajanje, lahko zagotovi zaupanje javnosti v igralništvo, kar pa je eden izmed osnovnih pogojev za doseganje njegove družbene in gospodarske prepoznavnosti.

Za stalno rast in uspeh igralništva je ključno “zaupanje javnosti in zaupanje, da se igralništvo odvija pošteno in konkurenčno, da so zaščitene pravice nosilcev licenc in da igralništvo ni podvrženo kriminalu in korupciji”, lahko preberemo v izjavi Ameriške zvezne države Nevada o svoji politiki do igralništva, s katero ta država igralništvu oz. meki igralništva, Las Vegasu, priznava velik pomen za svoje gospodarstvo.

Naše reference

Certificiranje, preskušanje in kontrola

Izvajamo certificiranje, preskušanje in kontrolo proizvodov igralniških tehnologij in na osnovi preskusnih poročil izdajamo certifikate o ustreznosti.

Zaupanje javnosti v igralništvo je eden izmed osnovnih pogojev za doseganje njegove družbene sprejemljivosti in gospodarske učinkovitosti. Skrbimo za varnost uporabnikov ter za preprečevanje zlorab in nezakonitih dejavnosti. S preverjanjem tehniške skladnosti igralnih naprav in pomožnih tehnologij, ki se uporabljajo za izvajanje iger na srečo, skrbimo za integriteto igralništva.

Pomemben sestavni del integritete te gospodarske veje je tehniška skladnost igralnih naprav in pomožnih tehnologij, ki se uporabljajo za izvajanje iger na srečo.

Certifikati o ustreznosti

Na osnovi preskusnih poročil izdajamo certifikate o ustreznosti. Ti so pogoj za pridobitev dovoljenja za uporabo igralnih naprav. Preskusi se izvajajo skladno s tehničnimi predpisi, opredeljenimi v nacionalni regulativi ali na osnovi nacionalnih standardov, kjer obstajajo.

Identičnost igralnih naprav v uporabi z odobrenim tipom preverjamo s kontrolnimi postopki.

Preverjamo

SIQ s prek 70 igralniškimi licencami deluje na trgih Severne in Latinske Amerike, Azije, Afrike ter Evrope. S tem je pomemben partner domačim in mednarodnim proizvajalcem igralniške opreme in prirediteljem iger na srečo.

Novice

SIQ prvi na svetu z igralniško licenco v Grčiji

04. november 2020 Igralniške tehnologije

S ponosom sporočamo, da je SIQ Ljubljana prvi igralniški laboratorij na svetu, ki je izpolnil vse zahtevane pogoje grške igralniške komisije Hellenic Gaming Commission (HGC) in bil 2. novembra 2020 uradno imenovan za certifikacijsko organizacijo, ...

Preberite več

Novi licenci za izvajanje preskušanja igralniških tehnologij v ZDA

03. november 2020 Igralniške tehnologije

Pandemija je v veliki meri zaznamovala leto 2020, ukrepi za njeno zajezitev pa so močno vplivali na številne gospodarske dejavnosti. Igralništvo, ki je v dobršni meri vezano na fizične obiske in potovanja, je bilo med bolj prizadetimi panogami, za...

Preberite več